Elsőáldozás

Isten annyira szeret minket, hogy egy csodálatos kapcsolatra hívott meg. Hasonlóan, ahogy mi emberek is beszélgetünk egymással, keressük a másikat, ugyanígy működik ez Istennel is. Rendszeresen keresni, építeni kell az istenkapcsolatunkat. Ennek egyik legjobb módja a gyakori szentáldozás, mert az Oltáriszentségben magát az Istent, Jézus Krisztust fogadjuk lelkünkbe. Így tudunk a leginkább kapcsolódni Istenhez.

Aki először részesül a szentáldozásban Krisztus testéből és véréből, őt hívjuk elsőáldozónak. Ehhez viszont előzetesen fel kell készülnie minden embernek, hogy életkorának megfelelően meg tudja érteni ennek a csodálatos találkozásnak, szentségnek a lényegét. Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy mindenki a legmegfelelőbb elsőáldozási felkészítőt találhassa meg.

1. Elsőáldozási felkészítő gyermekek számára

Ez a felkészítő 3. osztályos kortól kezdődik, de szeretettel várjuk a 4, 5, 6, és 7. osztályos gyermekeket is. A felkészítés egy tanévet vesz igénybe, hogy a gyermekek megfelelőn elsajátítsák a szükséges tudást. Az elsőáldozási felkészítő a Hittan Klub keretében történik. A hittanév végén, a szentgyónásban megtisztult lélekkel várják a gyermekek az ünnepi pillanatot, amikor először vehetik magukhoz Krisztus testét az Oltáriszentségben.

Jelentkezés módja:

  • Akik a plébániánkhoz tartozó iskolák (Pannónia, Herman, Dózsa) tanulnak hittant, leghamarabb a 2. osztály végén jelentkezhetnek hitoktatójuknál (egy adatlap kitöltésével) a következő évi elsőáldozó-hittanra, melynek helyszíne a plébánia.
  • Azok a gyerekek pedig, akik nem a mi hitoktatóinknál tanulnak hittant az iskolákban, szeptember hónap folyamán a plébániai irodán adhatják le kitöltött jelentkezési lapjukat.

Az elsőáldozásra való felkészüléshez hozzátartozik a rendszeres vasárnapi szentmisén való részvétel (templomunkban a vasárnap 9.00 órai szentmise kifejezetten a gyerekeknek és családoknak szól), valamint két lelki nap is a tanév folyamán. Nagy szeretettel várjuk a gyermekeket elsőáldozási felkészítőnkre!

2. Elsőáldozási felkészítő felnőttek számára

Természetesen előfordul, hogy valaki később dönt úgy, hogy szeretne elsőáldozó lenni. Nekik is szeretnénk segíteni! Életkornak megfelelően, két lehetőség adódik felnőtt elsőáldozóink részére:
 

Fontos, hogy mindenki a saját korosztályának és élethelyzetének megfelelő hittanon vehessen részt, hiszen így lehet a legeredményesebben mélyíteni hitünket, tudásunkat és természetesen istenkapcsolatunkat is.

Jelentkezés módja:
Felnőtt elsőáldozók jelentkezését várjuk a plébániai irodán. Ha teheted, hozd magaddal a kitöltött jelentkezési lapodat. Ha még nem vagy megkeresztelve, kérlek ezt a jelentkezési lapot töltsd ki. Minden kérdéssel forduljatok bátran hozzánk az info@margitos.hu e-mail címen!

Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon.” (Jn 6,54.)

A gyónásra való felkészülést segítő lelkitükrök is elérhetők honlapunkon.