Karácsonyi idő

Húsvét az év legnagyobb, karácsony az év legszebb ünnepe. Ilyenkor ünnepi fénybe borulnak az utcák, a boltok, a házak, az emberek szíve pedig megtelik szeretettel. A kirakatokban karácsonyi díszek, a tereken karácsonyi vásárok fogadnak minket.

Az általános vélekedés, mely a szeretet ünnepének tartja a karácsonyt, kiegészítésre szorul: karácsony Jézus Krisztus születésének ünnepe. Isten úgy szerette az általa teremtett világot, hogy egyszülött Fiát küldte el Megváltónkként, aki húsvéti keresztáldozatával eltörölve bűneinket, új, örök szövetséget kötött számunkra Atyjával. A gyermek Jézusban az Atya irgalma szállt le a földre, a keresztény ember a Mindenható végtelen szeretetének kiáradását ünnepli a karácsonyban.

Sokan úgy gondolják, csak akkor ünnep az ünnep, ha ajándékhegyek állnak a karácsonyfa körül, míg mások wellness szállodák testet kényeztető szolgáltatásaira cserélik az ünnepi szentmise lelki ajándékait, a szűk és tágabb család meghitt együttlétét.

A karácsonyi liturgián való részvétel a hatalmas fenyőfákkal díszített templomban, ének- és zenekar előadta misetételekkel, oldalt a karácsonyfák ölelte betlehemmel, felejthetetlen élmény marad.