Koncertek

„Az én házam imádságnak háza...” – hangzik Kodály: Jézus és a kufárok című csodálatos kórusművében. A Jézus által idézett ószövetségi mondat az Oltáriszentség megalapításával még hangsúlyosabbá válik: katolikus hitünk alapja, hogy a Szentostya színe alatt jelenlévő Krisztust imádjuk, ilyen módon az Úr folyamatosan „ott van” templomainkban.

  1. Ezért még liturgián kívüli alkalommal sem hangozhat el profán zenemű (pl. világi vokális és hangszeres zene, opera, musical vagy popzene). Az előadandó művek listáját a hangverseny időpontja előtt legalább egy hónappal kérjük leadni.
  2. A közreműködők a templom szakrális jellegéhez alkalmazkodni kötelesek.
  3. Öltöző- és tartózkodó helyiségeink méretéből adódóan maximum 50 főből álló együttest tudunk fogadni. Ezen helyiségek télen jól fűtöttek, ahogyan templomunkban is fűtünk.
  4. Hétköznapokon a 18.00 órai mise után, kb. 18.30 órai kezdettel tarthatók koncertek vagy egyénileg megbeszélt időpontban.
  5. Hangzáspróbára az esti misét megelőzően vagy egyéb megbeszélt időpontban van lehetőség.
  6. A hangversenyek javasolt időtartama maximum egy óra, szünet tartása nélkül. Ezért alkalmanként 120.000 Ft bérleti díjat kérünk megfizetni. 30 percnél rövidebb minihangverseny esetében a díj 60.000 Ft.

Egyházi zene