Keresztelés

Szándék

  • Gyermekkeresztelő esetén (7 éves korig) legalább az egyik szülő kérésére örömmel segítünk abban, hogy a gyermek Egyházunk tagjává váljon.
  • Kérjük a szülőket, jelenjenek meg a plébánia irodán, ahol időpontot választunk és felvesszük az adatokat. A keresztelést anyakönyvezzük, a bejegyzésről szóló kivonatot később rendelkezésre bocsátjuk, ha a gyermek további szentségeket szeretne felvenni.

Keresztszülők

Kérjük, hogy olyan keresztszülőket válasszatok, akik gyermeketek keresztény nevelésében életükkel és példájukkal segíteni tudnak.

Védőszent

Kiválasztása történhet a név vagy más szempont alapján, anyakönyvünkben is szerepeltetjük.

Időpont

Vasárnaponként szeretettel várjuk a családokat a 10.30 órakor kezdődő szentmisére, közvetlenül utána, 11.30 órakor kezdődnek a keresztelők.

Előkészítő alkalom

Minden hónap első szombatján 19:00 órától várjuk a szülőket és keresztszülőket a hittanteremben egy papjaink által tartott rövid felkészítésre. Itt minden részlet egyeztetésére lehetőség nyílik.

Profánságok

  • A keresztelőnek nincs stóladíja, adományokat viszont köszönettel elfogadunk.
  • A keresztelő utáni családi összejövetel céljából történő terem- vagy kertbérlési szándékotokat az irodán jelezzétek. Mivel vasárnaponként még szertartás zajlik a keresztelők után, kérjük, hogy akár a kertben, akár a hittanteremben ünnepeltek, legyetek segítségünkre, hogy a szentmise zavartalanul folyhasson.

Felnőtt keresztelésére egy éves felkészülés (katekumenátus) után kerülhet sor, általában húsvét vigíliáján, vagy egyedi időpontban. Kérjük, aki felnőttként szeretne megkeresztelkedni – akár házasságkötés előtt – vegye figyelembe a felkészülési időt. Mi, amiben csak tudunk, örömmel segítünk.

Keresztelési adatlapunkat erre a linkre kattinva töltheted le.

Szeretettel várunk Benneteket!