Katekumen csoport

Immár hatodik éve kezdi meg 2023. szeptemberében templomunkban a jelen rendszerben felnőtt katekumen csoportunk. A katekumenek csoportos képzése a beavató szentségekben (keresztség, bérmálás, Oltáriszentség) való részesedésre készít fel.

Van, aki ugyan részesült gyermekként a keresztség szentségében, de nem kapott katolikus nevelést, így nem volt elsőáldozó, és nem bérmálkozott, ezért jön közénk, de van olyan idősebb testvérünk is, aki most készül fel a bérmálkozásra. Van, aki személyes, belső indíttatásból csatlakozik. Van, akit kedvese hoz közénk, hogy megkeresztelt krisztushívőként szentségi házasságban tudják összekötni életüket, közös hittel szeressék egymást és majdan születő gyermekeiket. Van, akit házastársa, családja hite – és szeretetteli ösztökélése – hoz csoportunkba.

Ha szeretnél megkeresztelkedni, a bérmálás szentségében részesülni vagy nem voltál még elsőáldozó, szívesen látunk. Biblikus alapon, Jézus Krisztus személyén, az isteni szereteten keresztül mutatjuk be Egyházunk hitét. A csoportban a keresztény közösség őszinte szeretetét is meg tudjuk tapasztalni.

A tavalyi katekumen csoport kis baráti-testvéri közösséggé fejlődött és idén együtt maradva tovább folytatja hitbéli képzését. Idén leginkább a liturgiában merülünk el.

Alkalmainkat szerdánként 19.00 - 20.30 között tartjuk a plébánián.

Vezető: Dr. Kocsis Vilmos Zoltán

E-mail: katekumen@margitos.hu