Nyári táboraink

Templomunkban sok éves hagyomány a hittanos év megkoronázásaképpen megtartott hittantábor. Ilyenkor június vége felé közösségünk legapróbb tagjaival: ministránsaival, hittanosaival, szentmise látogatóival felkerekedünk és hátunk mögött hagyva a város zaját öt napot töltünk el együtt, Jézussal.

A táborok helyszínéül rendszerint egy falu plébániáját választjuk, amelynek nagy kertje és nagy közösségi terme van, így alkalmasak változatos játékokhoz, lelki témájú, valamint kézműves- és sport programokhoz.

Sok időt töltünk a Jóisten alkotta természetben, annak megfigyelésével, megismerésével például kirándulások, erdei játékok során. Ezek rendkívül jó, építő hatással vannak kis csapatunkra, egy hegyi ösvény kiváló helyszín az órákig tartó beszélgetésekre, ismerkedésre, játékokra, határaink feszegetésére.

Természetesen nem maradhatnak el egyik táborban sem a nap bármely időpontjában (de főleg este) felzendülő éneklések, gitározások, tábortüzek sem, ahol kinek jobban, kinek kevésbé ismert dalokat elevenítünk fel közösen (hangosan és vidáman).

A táborokban hagyományosan mindent közösen csinálunk: közösen imádkozunk, közösen étkezünk, közösen veszünk részt a szentmisén, egyszerre fekszünk, egyszerre kelünk. Így rendszerint azok is mind összekovácsolódnak a tábor végére, akik kevesebb résztvevőt ismerve érkeznek meg a hét elején.

Természetesen, mivel hittanos programról van szó, fontos, hogy a táborokban is az Istennel való találkozások sokszínűségének megtapasztalásán (közösségben, barátokban, jócselekedetekben, vidámságban, játékban, éneklésben, osztozkodásban, alkotásban, természetben, imádságban) és a hitünk nevelésén legyen a hangsúly. Vezetőként ezt igyekszünk szem előtt tartani.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő általános iskolás gyermeket, családot következő táborunkba, melyről pontosabb információkat a templomi hirdetésekben, személyesen papjainktól vagy a szervezőktől kaphatnak.